Okunma

1594

Açelya Akkoyun
Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.
Adana’da doğan sanatçı, Fenerbahçe Lisesi’ni ve MSÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Konservatuvar yıllarında girdiği İstanbul Şehir Tiyatroları’nda, altı yıl çeşitli oyunlarda rol aldı. Theope, Mösyö Butterfly, Kırmızı Pabuçlar, Hüner, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Palyaço Prens, Yavru Kimin, sanatçının oynadığı bazı oyunlardır.

1989’da Zülfü Livaneli ile birlikte Güneş Topla Benim İçin adlı müzik klibinde, 1994’de ise Ayhan Baran’la birlikte Türkiye’nin ilk opera klibinde rol aldı. Akkoyun, aynı yıllar televizyon dizilerinde de oynamaya başladı. 1992’de Son Söz Sevginin, 1993’de Çakalların İzinde, yine aynı yıl Suçlu Kim, 1995’de Mirasyediler, ve 1995’de Sessizlik adlı sinema filminde rol aldı. Akkoyun tiyatro, sinema ve dizi filmlerinin yanı sıra reklam filmlerinde de oynadı. Bunlardan bazıları: Pril, Luna, Akbank, İş Bankası ve Yeni Yüzyıl’dır.

1995 yılında 4x4 adlı yarışma programı ile sunuculuğa başlayan başarılı sanatçı, daha sonra 1998 Adana Film Festivali’ni ve 1999, 2000 Antalya Film Festivali Onur Ödülleri’ni sundu. 1994’de başladığı Mahallenin Muhtarları ve 1997’de başladığı Böyle mi Olacaktı adlı diziler ise televizyonlarda devam etmektedir.Halen yayınlanmakta olan Çocuktan Al Haberi adlı yarışmanın sunuculuğunu yapan Akkoyun, 1998 yılında tiyatro ve sinema sanatçısı Civan Canova ile evlenerek, 2004 yılında bu evlilikleri bitmiştir.

Filmografi:

2007 - Evimin Erkeği : Jale
2006 - Hasret : Handan 2
2005 - Aşk Her Yaşta : Türkan
2004 - Saçsaça Başbaşa : Seda
2003 - Sınırlı Aşk 2002 - Ekmek Teknesi : Suzan
2002 - İki Arada : Derya
1997 - Böyle mi Olacaktı : Ayşe
1997 - Hayvanlara Dokunduk
1996 - Mirasyediler : Belgin Çelik
1994 - Suçlu Kim
1993 - Çakalların İzinde
1993 - Son Söz Sevginin
1992 - Mahallenin Muhtarları


  Yorumlar

 
Rastgele Konular
Son Eklenenler
Erkekler Neleri Seksi Bulmuyor

Burçlar

malatya Kabak Ekşisi (görsel)

okul fıkraları öğrenci fıkraları

mirc sohbet mirc chat

http://www.sohbetsohbet.org

http://www.sohbetsohbet.org

Bedava sohbet odaları

Sohbetci Sohbet | Sohbet'e Bağlan!

Sevmek ne demek ?

 

 
WebMaster : Ahmet Kadir Yalçın

Hosting : Şeker Shell Internet Hizmetleri

Copyright 2010 Her Hakkı Saklıdır. sohbetsohbet.org